Merkliste (0)

 
 
 

Pers

 
 
 

Haaksbergen, 15.09.2014 - UZIN maakt duurzaamheid transparant

UZIN stelt als eerste fabrikant in de vloerenbranche haar eigen Environmental Product Declarations (EPD's) samen. Met deze EPD's maakt UZIN de milieu impact van lijmen en egalisaties inzichtelijk. Omdat UZIN haar eigen EPD's samenstelt kan al tijdens productontwikkeling  richting worden bepaald

Voor duurzaam bouwen is er betrouwbare en vergelijkbare informatie nodig met betrekking tot de impact op het milieu van een product gedurende de hele levenscyclus. Een EPD verschaft deze informatie door een objectieve omschrijving te geven van de ecologische eigenschappen. Met een EPD kunnen architecten en opdrachtgevers een bewuste beslissing nemen hoe duurzaam een gebouw moet worden.

De inhoud van een EPD wordt door Uzin Utz AG samengesteld op basis van internationale ISO-normen. Voordat een EPD wordt vrijgegeven en gepubliceerd wordt deze door een onafhankelijke deskundige gevalideerd.  Stap voor stap zullen alle UZIN producten op deze manier in kaart worden gebracht. De EPD's zijn te downloaden via www.uzin.nl.

UZIN is één van de merken van Unipro. In het DNA van de Haaksbergse onderneming is een duurzaam en gezond werkklimaat stevig verankerd. Zo werd begin jaren '80 al de stap naar  veel gezondere kunststof dispersielijmen gemaakt. Niet lang daarna, leverde Unipro als eerste in de markt uitsluitend oplosmiddelvrije UZIN lijmen.

Bij de bouw van het nieuwe bedrijfspand heeft Unipro haar visie op duurzaamheid op een praktische manier vertaald naar een moderne manier van bouwen, transporteren en produceren. Hierdoor worden de producten van Unipro gemaakt in de “groenste” fabriek van Nederland. Met deze groene omgeving heeft Unipro als doel haar medewerkers, klanten, leveranciers en alle andere betrokkenen te inspireren tot "groenere" oplossingen.